Hvordan sette opp Google Ads steg for steg

Du har kanskje hørt mye om Google Ads de siste årene? Det er ikke så rart. Det å reklamere via internett og sosiale medier blir mer og mer vanlig. Kanskje har du lyst til å ta i bruk Google Ads, men er usikker på hvordan du gjør det. Det skal jeg gi deg svaret på i dette innlegget, hvor jeg skal ta deg gjennom hvert steg av prosessen. Det er en fordel om du oppretter en konto for Google Analytics, og har koblet den opp mot en eksisterende nettside da du trenger dette for å sette opp Google Ads.

Steg 1

Her vil du få tre valg, og du velger hva som er målet ditt med annonseringen.

Skjermdump

Steg 2:

I dette steget skal du skrive inn bedriftsnavnet deres. Kanskje har dere ikke noe navn enda, men da blir dette laget her, og det er dette navnet som kommer opp når folk Googler dere.

Skjermdump

Steg 3:

Det er her dere får bruk for den eksisterende nettsiden jeg nevnte i innledningen. I dette feltet skriver du inn nettsideadressen, som vil være destinasjonen til en bruker som trykker på annonsen.

Skjermdump

Steg 4:

Her får du et innblikk i hvordan nettsiden vil se ut når bruker klikker seg inn på annonsen, man kan velge å se forhåndsvisningen for både mobilenhet og datamaskin.

Skjermdump

Steg 5:

Det viktigste er å få potensielle kunder interessert, dette gjør du best ved å skape en interessant annonsetekst. Hvis denne teksten ikke fanger interessen hos kunden, vil de ikke trykke på den og du vil gå glipp av mulige salg. Her får du også et innblikk i hvordan søketreffet vil se ut ved hjelp av forhåndsvisningen.

Skjermdump

Steg 6:

Her vil du legge inn de nøkkelordene som passer best for det du og din bedrift holder på med. Dette vil hjelpe til med å finne samsvar mellom det en bruker søker på og annonsen din slik at de får den opp etter søket.

Skjermdump

Steg 7:

Geografien vil være viktig, her må du velge det området søket skal vises i. Naturlig nok vil det være lurt å velge det området du holder til i, eller kan levere varen din.

Skjermdump

Steg 8:

Penger=klikk. Her velger du hvor mye du ønsker å bruke på annonsering og man får et estimat over hvor mange annonseklikk du vil kunne oppnå ved hver pengeinnsats. Du kan også velge å angi ditt eget budsjett, her vil du også få opp et estimat på samme måte.

Skjermdump

Steg 9:

Se over kampanjen slik at du vet at alt stemmer før du kan gå videre.

Skjermdump

Steg 10:

Bekreft betalingsopplysningene, publiser annonsen og få klikk på annonsen.

Skjermdump

Håper dette var lett og forstå og at du kommer i gang med å bruke Google Ads for å nå de resultatene du måtte ønske!

Én kommentar til “Hvordan sette opp Google Ads steg for steg”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *